CURSUS-KERAMIEK

Workshop of cursus keramiek

Een keramiek cursus in Wageningen is de perfecte gelegenheid om je creativiteit te uiten en nieuwe vaardigheden te leren. Deze cursussen bij DRAAIT bestaan uit meerdere lessen, variërend tussen 6 tot 9 lessen per blok. De lessen worden gegeven tussen de schoolvakanties in.

Tijdens deze cursussen leer je de basisprincipes van pottenbakken en het werken met klei. Het is een geweldige manier om kennis te maken met deze kunstvorm en je eigen unieke keramische stukken te creëren.

Als je liever een eenmalige kennismaking wilt, dan zijn er ook workshops beschikbaar. Deze workshops bieden je de mogelijkheid om op een leuke en ontspannen manier kennis te maken met klei en het pottenbakproces.

Of je nu beginner bent of al ervaring hebt, een keramiek cursus of workshop in Wageningen is een geweldige manier om je creatieve horizon te verbreden en te genieten van het werken met klei.

 Weergave:
 


Bezig met laden...
Tijdens deze cursus leer je een aantal basis technieken van keramiek. Ik heb twee draaischijven in mijn atelier. Naast het leren draaien leer je ook een aantal basistechnieken in het handvormen.
Tijdens deze cursus leer je een aantal basis technieken van keramiek. Ik heb twee draaischijven in mijn atelier. Naast het leren draaien leer je ook een aantal basistechnieken in het handvormen.
Workshop draaien
€ 100,00
Wil je een keer komen ervaren hoe het is om te draaien op een draaischijf. Kom dan langs voor een workshop!
Wil je een schaal komen maken, boek dan nu een workshop.
Wil je een schaal komen maken, boek dan nu een workshop.

Cursus aanbod

In ons atelier in Wageningen wordt een keramiek cursus aangeboden door Rachel Buikema. Deze cursus omvat alle keramiek technieken, waaronder draaien, handvormen en glazuren.

Tijdens de cursus leer je het totale proces vanaf het hompje klei waar je mee begint tot aan het geglazuurde eindproduct. Rachel Buikema is een ervaren docent met veel kennis en passie voor keramiek. Door haar begeleiding en expertise word je stap voor stap meegenomen in de wereld van pottenbakken. Of je nu een beginner bent of al enige ervaring hebt, deze cursus biedt voor ieder niveau uitdaging en ontwikkeling. Meld je snel aan voor deze inspirerende keramiek cursus in Wageningen!


Workshops

Workshops zijn een geweldige manier om kennis te maken met verschillende aspecten van keramiek. In Wageningen worden er eenmalige workshops aangeboden waarbij je de technieken van handvormen en draaien kunt leren.

Deze workshops worden gegeven door Rachel en Isa, twee ervaren keramisten die hun passie graag delen met anderen.

Tijdens de workshop handvormen leer je hoe je klei kunt vormen zonder gebruik te maken van een draaischijf. Isa zal je begeleiden bij het maken van mooie en unieke creaties. Of je nu een beginner bent of al ervaring hebt met keramiek, deze workshop is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in deze ambachtelijke kunstvorm.

Als je liever wilt leren draaien op een draaischijf, dan is de workshop draaien iets voor jou. Rachel zal je de basisprincipes van het draaien bijbrengen en je begeleiden bij het creëren van prachtige keramische objecten. Het draaien van klei op een draaischijf vereist oefening en geduld, maar Rachel zal ervoor zorgen dat je stap voor stap leert hoe je dit moet doen.

Na het voltooien van de workshop, zal Rachel het werk glazuren. Glazuur geeft het keramiek een mooie afwerking en zorgt voor duurzaamheid en waterdichtheid. Het werk wordt vervolgens gedroogd en gebakken, waarna het 4 tot 6 weken later opgehaald kan worden.

Als je geïnteresseerd bent in het volgen van een keramiek cursus in Wageningen, dan zijn deze eenmalige workshops een goede manier om kennis te maken met de wereld van keramiek. Of je nu wilt leren handvormen of draaien, Rachel en Isa zullen je begeleiden en inspireren tijdens deze workshops. Neem contact op voor meer informatie en om je aan te melden voor een workshop die bij jou past.